Bilfag.no og Vidar Strande (til venstre) har inngått avtale med Automessen og Arild Hansen om gjennomføring av Bilfag-NM under Automessen 2021. Foto: MotorBransjen.no
Bilfag.no og Vidar Strande (til venstre) har inngått avtale med Automessen og Arild Hansen om gjennomføring av Bilfag-NM under Automessen 2021. Foto: MotorBransjen.no

– Kunne ikke vært mer «innertier»

Yrkes-NM i bilfag skal gjennomføres under Automessen 2021. Dermed skal det kåres fire norgesmestre i bilfagene på Norges Varemesse i februar.
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print

Fra 10. til 12. februar neste år går Automessen 2021 av stabelen på Norges Varemesse i Lillestrøm. Nå er det inngått en avtale mellom Automessen og Bilfag.no om å avholde Bilfag-NM under messa. 

– Det kunne ikke vært mer «innertier», sier Arild Hansen, som er prosjektleder for Automessen 2021, til MotorBransjen.no. 

– Utrolig visuell effekt

På grunn av koronaviruset ble Yrkes-NM, som skulle vært avholdt i Sørlandshallen i oktober, utsatt til 2021. 

– Det var veldig bra at vi traff med at Automessen arrangeres i Norge i 2021. Det gjør at skolene som kommer på besøk kan få se hva yrkene er i praksis, sier Vidar Strande i Bilfag.no til MotorBransjen.no. 

Det konkurreres i fire grener under Bilfag-NM – bilmekanikere for lette kjøretøy, bilmekanikere for tunge kjøretøy, bilskade og lakkering.  

– At besøkende kan få se arbeidet utført der og da gir en utrolig visuell effekt, legger Strande til. 

Det er forventet rundt 50 deltakere som skal få boltre seg på 1.500 kvadratmeter. Vinnerne blir kåret under messas siste dag.

– Det er viktigere enn noen gang å vise frem hva bilfagene består av, og her får man samlet hele spekteret, fra skolen til yrkene, leverandørene og verkstedene, sier Hansen. 

Vil bli avholdt som planlagt

Flere store arrangement har blitt avlyst eller flyttet som følge av korona-krisen, blant annet Bilbransjens Dager. Arild Hansen er klar på at Automessen 2021 arrangeres i februar 2021 som planlagt. 

– Norges Varemesse har gjort de tiltak som kreves per i dag, og tilpasser seg selvfølgelig til nye føringer som måtte komme fra myndighetene, sier Hansen. 

Saken er skrevet av og først publisert på MotorBransjen.no.

MELD DEG PÅ SOM UTSTILLER

LES MER

Abonner på nyhetsbrev

Hold deg oppdatert om Automessen