Arild

Automessen arrangeres i mars 2022

PESSEMELDING: Automessen satser på å være tidlig ute etter gjenåpningen av samfunnet. Arrangørene merker at bransjefolk venter utålmodig på å kunne møtes på vanlig måte igjen.
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Det er Autobransjens Leverandørforening (ABL) og Norges Varemesse som sammen arranger messen. Deler og rekvisita, verkstedutstyr, bilpleiemidler, dekk og utstyr for skadereparasjoner og lakkering er blant kategoriene utstillerne vil vise frem.

Messen skulle etter planen vært gjennomført i februar i år, men måtte utsettes på grunn av smittevernreglene.

– Det var tungt å måtte avlyse, men slik måtte det jo bli. Derfor er det desto mer gledelig å registrere at bransjeaktørene nå virker ekstra ivrige etter å få bli med, sier Arild Hansen, messegeneral og daglig leder i Autobransjens leverandørforening (ABL).

Automessen arrangeres hvert tredje år, og 2022-utgaven blir nummer femten i rekken. Den finner sted på Norges Varemesse i Lillestrøm fra 9. til 12. mars neste år.

Kommer før Norden og Tyskland

– Vi satser offensivt, og blir så vidt vi vet den første store messen i sitt slag i Norden etter pandemi-perioden. Nylig ble det også kjent at tyske Automechanika ikke vil arrangere fysisk messe i Frankfurt før september neste år, så også i europeisk sammenheng er vi tidlig ute, sier Hansen.

Forrige gang mønstret Automessen rundt 160 utstillere og ble besøkt av nær 13000 personer.

– Vi forventer et tilsvarende eller høyere antall nå. Å samle hele bransjen gir stor mulighet for å møte kunder, markedsføre seg og presentere nyheter, så veldig mange ser nytten av å være med, sier Trond Andersen, kundedirektør i Norges Varemesse.

En undersøkelse etter forrige messe i 2018 viste at 86 prosent av utstillerne var fornøyd eller veldig fornøyd. Ni av ti ga uttrykk for at de ville bli med også neste gang.

– Vi har lav kontaktpris per besøkende, og et relevant publikum. Samtidig skjer det mye i form av foredrag, diskusjoner og testopplegg, slik at det skapes et levende og spennende messemiljø. Det appellerer til mange, sier Andersen.

Allerede 60 prosent arealbelegg

Også blant publikum var holdningen positiv. Åtte av ti var fornøyd eller veldig fornøyd med utbyttet. Nær ni av ti ga toppkarakter når det gjaldt totalinntrykk.

– Vår ambisjon er å oppnå samme høye score denne gangen, sier Arild Hansen i ABL.

Mange utstillere har allerede meldt seg på, og over 60 prosent av messearealet er belagt.

– Slik det ser ut nå, regner vi med å være tilnærmet fullbooket tidlig i høst. Suget etter å kunne møtes ansikt til ansikt på kjente og populære arenaer er stort i vår bransje nå.

Helt trygt å bli med som utstiller

Vi har vært, og vil fortsette å være, i tett dialog med FHI og kommuneoverlegen i Lillestrøm. Vi er opptatt av et trygt arrangement for alle involverte, og messen vil gjennomføres med de gjeldene smittevernstiltakene. Skulle det vise seg at regjeringen må stramme inn på tiltakene og messen derfor ikke kan gjennomføres vil du som utstiller få standleien refundert.

LES MER

– Den største og beste faglige bransjeutstillingen i Norge

Romnes er en av Automessens største og mest trofaste utstillere. De har deltatt på alle messer som har blitt arrangert som Automessen, og deltok for første gang i 1982. Messen i 2022 er intet unntak og vi har tatt en prat med Administerende direktør, Gjert Romnes, om hvorfor de vender tilbake år etter år.

Les mer »

Abonner på nyhetsbrev

Hold deg oppdatert om Automessen